GroenLinks is van mening dat de buurtpreventieteams en de namen en gezichten van de wijkagenten een grotere bekendheid moeten krijgen. Het college is het hier overwegend mee eens en zal hiervoor de gemeentelijke website beter uitrusten. Wel erg jammer dat een jaarlijkse publicatie in 't Waekblaad dan kennelijk weer net iets teveel gevraagd blijkt te zijn. Een gemiste kans, ons inziens.

Vraag 1: Als we op de gemeentelijke website de zoekterm "wijkagent" invullen, blijkt er geen resultaat te zijn. Is het college bereid om dit hiaat op te vullen? Als voorbeeld kan vervolgens verwezen worden naar https://www.politie.nl/mijnbuurt/wijkagenten/ Zo nee, waarom niet?

Antwoord: Ja, wij zijn bereid om contactgegevens van de wijkagenten te plaatsen op de gemeentelijke website bij het onderdeel "Buurtpreventie". Naast de al aanwezige contactgegevens van alle buurtpreventieteams, zullen hier ook de contactgegevens van de wijkagenten geplaatst worden zoals weergegeven in de gemeentegids. Een verwijzing naar de website van de politie is dan niet meer nodig.

Vraag 2: Als we op de gemeentelijke website de zoekterm "politie" invullen, blijkt er geen gericht resultaat te zijn met contactgegevens van de politie. Is het college bereid om als eerste zoekresultaat te verwijzen naar de contactgegevens? Zo nee, waarom niet? Als suggestie kan er ook nu weer verwezen worden naar de reeds genoemde internetpagina.

Antwoord: Nee, de gemeentelijke website is geen zoekmachine voor contactgegevens van de politie. De website "www.politie.nl" is de landelijk bekende website van de politie waar alle relevante informatie van en over de politie te vinden is.

Vraag 3: Als we op de gemeentelijke website de zoekterm "buurtpreventie" invullen, blijkt er een complete lijst van alle teams, inclusief e-mailadressen voorhanden te zijn. Mooi! We doen hier slechts de suggestie om voor de drie grote kernen Echt, Susteren en Nieuwstadt een kaartje toe te voegen met afgebakende gebieden/wijken van de diverse teams in genoemde kernen. Wilt u dit in overweging nemen? Zo nee, waarom niet?

Antwoord: Ja, een digitale geografisch kaart waar de buurtpreventieteams in worden weergegeven, in het gebied waar ze actief zijn, is al in ontwikkeling. Deze zal de komende tijd verder worden uitgewerkt en wordt uiteindelijk op de gemeentelijke website, bij het onderdeel "Buurtpreventie", geplaatst.

Vraag 4: Is het college bereid om regelmatig (bijv. jaarlijks) de namen en foto's van wijkagenten en de contactgegevens van de buurtpreventieteams te publiceren in 't Waekblaad? Zo nee, waarom niet?

Antwoord: Nee, de contactgegevens van de wijkagenten en alle actieve buurtpreventieteams worden jaarlijks in de gemeentegids geplaatst. Deze contactgegevens worden jaarlijks geactualiseerd.