KPN-Glasvezel, Telfort en XS4All willen af van de verplichting (vlgs. de Mediawet artikel 6.13) om lokale omroepen door te geven via hun tv-product Interactieve TV. GroenLinks stelde vragen en kreeg antwoord.

Volgens de Mediawet artikel 6.13 (2008) zijn providers verplicht lokale mediadiensten door te geven in het standaard programmapakket van burgers. In april dit jaar gaf het commissariaat van de Media aan KPN een tijdelijke ontheffing voor deze verplichting tot 1 januari 2015. KPN vond dat niet lang genoeg en daarom is het bedrijf tegen de uitspraak in beroep gegaan. Zolang de beroepsprocedure loopt (in elk geval tot 1 januari 2015) zijn KPN Glasvezel, Telfort en XS4All niet verplicht de programmakanalen van lokale omroepen standaard aan te bieden via het tv-product Interactieve TV.

Volgens netwerkleverancier Reggefiber zijn de populairste providers voor glasvezel in Echt-Susteren achtereenvolgens Telfort, KPN, Vodafone, Tele2 en XS4All. Volgens de informatie op de website van LOES zenden de laatste drie genoemde providers de uitzendingen van LOES helemaal niet uit.

GroenLinks Echt-Susteren wil dat de lokale omroep LOES zoveel als mogelijk beschikbaar is voor onze inwoners, via zoveel mogelijk kanalen. We stelden enkele vragen aan het college en kregen al snel een antwoord retour. U leest het in de bijlagen.